Hemsedal kommune

  Natur, kultur og livskvalitet

Mi side Kontrast   English   Kart   Nettstadkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Aktivitetspark i Sentrum

Aktivitetspark i Sentrum

Forprosjekt Aktivitetspark

Hemsedal aktivitetspark skal bygges på tomta tilknyttet den nye sentralskolen som bygges idag. Aktivitetsparken vil bli aktiv del av skolegården som blir attraktiv før, under og etterskoletid. Den skal inneholde et stort aktivitetsmangfold, fungere som møteplass, sentrumspark og ny sommerattraksjon i Hemsedal.

Plasseringen er i umiddelbar nærhet til organiserte idrettsfasiliteter (tomta ligger rett bak Trøimshallen), og øvrig kultur og handelstilbud i Hemsedal sentrum. Aktivitetsparken er lett tilgjengelig fra boligområdene i sentrum og busstasjonen stopper ved idrettshallen. Det er god kapasitet for parkering på området. Aktivitetsparken er ikke lengre unna enn en kort spasertur for byens eldre på Bygdaheimen. God tilrettelegging, universell utforming og en gangvei med benker og asfaltdekke vil legge til rette for at også de eldste i Hemsedal kan komme innom.

Målsetningen for løsningsforslaget er å skape en møteplass på tvers av generasjoner og interesser. Et tilbud til målgruppen 0-100. Derfor er parken programmert med smarte og fleksible løsninger slik at den skal appellere til aktive liv for alle.

Parken er tilpasset helårsbruk og utgjør ca 3800m2, har en naturlig helning på ca 8 høydemeter.

Hemsedal har et stort og bredt organisert idrettstilbud til barn og unge gjennom Hemsedal idrettslag. Initiativet til aktivitetsparken kom fra idrettslaget med et ønske om å organisere det egenorganiserte og bidra til ulike aktivitetsarenaer i Hemsedal.

Forprosjektet skal leveres 01.10.21.

Les designrapport og løsningsforslag her.

Les medvirkningsrapporten her:

Byggestart er vår/sommer 2023.