Hemsedal kommune

  Natur, kultur og livskvalitet

Mi side Kontrast   English   Kart   Nettstadkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

UKM - ungdommens kulturmønstring

UKM (Ung Kultur Møtes) er mange små lokale festivalar kor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Kvar kommune sender kvalifiserte ungdomar vidare til ein fylkesmønstring som representantar for sin kommune. Kvart fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakarar til den nasjonale UKM-festivalen

UKM fylkesmønstring i Lier 16-17 april 2016

På UKM i Hemsedal var det over 40 ungdomar som deltok, både framfor og bakom scena. Av desse vart 22 stk sendt vidare for å representera Hemsedal kommune i fylkesmønstringa i Lier. Der var det rundt 300 deltakarar og 77 innslag. Hemsedal kommune stilte opp med konferansier, gitar/sang, rap, dans, kunst, unge arrangørar, sceneteknik, nettredaksjon. Ungdomen hadde ei bra helg kor dei fekk moglegheita til å delta på eit stort profesjonelt arrangement og møta nya vener.

Fantastisk bra jobba av alle ungdom og ekstra gratulasjoner til konferansieren som gikk vidare til landsmønstringa. Hanne Intelhus Markegård får æra av å representera Hemsedal i landsmønstringa.

Linkar til innslag frå Hemsedal:

Ådne Børresen - Insane

Band uten namn - Everlong 

Elida Wiken Wilson – Blackbird 

White shadows - Human

 

UKM 2015

Ungdommens kulturmønstring vart arrangert lørdag 14. mars. Det var med svært mange flinke ungdommar med, og nokre av dei gjekk vidare til Buskeruds fylkesmønstring som vart arrangert 24-25 april i Drammen.

Av mer enn 80 innslag i fylkesmønstringen i Drammen, er det kun ett visst antall som kan gå videre til landsmønstringen i Trondheim. I kategorien film vant Maren Køgel Mandt med sin film "Monsters".

Store gratulasjoner til Maren!

Her kan dere sjå hennar bidrag.

Her kan de sjå fleire innslag frå UKM Buskerud.

http://tv.ukm.no/fylke/buskerud/2015/

Hemsedal sine 7 innslag er:
•TanteK - Scene ( Kristin Kvinnegard, Amelia Gomez Snerte, Nora  Wiken Wilson, Thomas Roteigen)
•Ådne Børessen - Scene
• Therese Grøndalen - Scene + kunstverk
•Snowstrike - Skifilm (Jon Thore Mogen Thorset, Henrik Brøndbo Kirkebøen)
•Nora Wiken Wilson – Scene
•Sigrid Børessen, Mohammed Al-Sahli, Nora Wiken Wilson – Scene
•Maren Køgel Mandt – Film