Hemsedal kommune

  Natur, kultur og livskvalitet

Mi side Kontrast   English   Kart   Nettstadkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Koronavaksineinformasjon

Vil du ha koronavaksine? 

Da må du registrere deg digitalt. 

For å kunne planlegge og handle raskere når vaksinedosene kommer til kommunen, ønsker Hemsedal kommune en oversikt over hvem som ønsker vaksine, og hvem som ikke ønsker vaksine.

Klikk her for å komme til Helseboka hvor du svarer på noen spørsmål før registrering

NB! du må ha bank-ID for å bruke tenesta.

Alle registrerte som ønsker å ta vaksine, vil få eit SMS-varsel om å gå inn og bestille vaksinasjonstime så snart vi har vaksiner tilgjengeleg for dei ulike gruppene. NB: Dette gjelder ikke for dere som har fått 1 eller 2 dose vaksine. 

Når kan jeg få vaksinen?

Antall doser vi får tildelt er helt avgjørende for hvor raskt vi kan vaksinere. Vi får vite ca. 1,5 uke i forkant hvor mange doser som kommer. Dette gjør det vanskelig å si nøyaktig når de ulike gruppene blir vaksinert. Det viktigste er at du har registrert din interesse for å få vaksine i linken ovenfor. Du vil da få SMS så snart det er din tur til å bestille time for vaksinering for din gruppe. Hemsedal kommune følger nasjonale føringer for hvem som får vaksine når, og vi vaksinerer fortløpende etter hvor mange doser vi får. Registrerte innbyggere hentes automatisk fra vaksinekøen ut fra hvilken prioritering de har.

Du må være folkeregistret i Hemsedal eller oppholde deg her over minst 3 måneder sammenhengende for å få vaksine her. Vaksine og vaksinasjon er gratis

Hjelp gjerne kvarandre med å registrere seg. Du kan få ein som står deg nær til å hjelpe deg eller du kan sjølv hjelpe ein du står nær. Om du er den som hjelper, logg deg inn med din bank-ID og registrer vedkomande som ønskjer vaksine.

Reservering mot å få vaksine

Dersom du ønskjer å reservere deg mot å få vaksine, kan du gjere det via den same lenka.

Treng du hjelp til registrering kan du ta kontakt med vaksinetelefonen tlf nr: 940 28 942

 

Vaksinasjon av ansatte i oppvekstsektor

Hemsedal kommune prioriterer oppvekstsektor for vaksinering, fra barnehage og videre oppover. Dere vil få innkallelse når det er deres tur, men vi oppfordrer at alle registrerer seg i helseboka. 

Klikk her for å komme til Helseboka hvor du svarer på noen spørsmål før registrering

Informasjonstelefon

Vedr vaksinering og henvendelser til vaksinetelefonen

Det er veldig stor pågang på vaksinetelefonen.
Vi har dessverre ikke oversikt over når du blir kalla inn til vaksinering frem i tid. Vi mottar informasjon om hvor mange doser vi får ca. 1,5 uke frem i tid.

Vi tar kontakt med deg når det er din tur for vaksinering.

Ønsker du informasjon vedr vaksinering søk informasjon på FHI.no sine sider.
Dersom du har spørsmål om korona vaksineringen i Hemsedal kommune har vi opprettet en informasjonstelefon for korona vaksinering. Denne telefonen er bemannet på ukedager kl. 10-14. Telefonnummer er: 940 28 942.

Status vaksine

Uke 30:

 • Første dose: 259
 • Fullvaksinerte: 696
 • Aldersgrupper denne uka: Flest mellom 30-39 og 18-24, noen over 40 og noen under 30.

Første gang vi prøver drop-in og det kom ca 30 personer mellom kl. 13.30-17.00. 

Uke 29:

 • Første dose denne uka: 132
 • Fullvaksinerte: 685
 • Aldersgruppe denne uka: Flest mellom 40-45 og 18-24 + noe fra gruppa 25 – 39.

Uke 28: 

 • 66 fikk første dose
 • 6 stk fikk andre dose.
 • Vaksinerte i aldersgruppe denne uka: Flest mellom 40-45 og 18-24, noen 45+

Uke 27: 

 • Antall som fikk første dose denne uka: 63
 • Antall fullvaksinerte: 679
 • Vaksinerte i aldersgruppe denne uka: Flest mellom 40-45 og 18-24, noen 45+

Uke 26: 
Det er satt 108 doser. 101 har fått dose 1 og 7 har fått dose 2.
Tilsammen er det 670 som er fullvaksinert.

Uke 25:
Vi har vaksinert de som er født 1966-1970. De er satt 114 doser. Det er 86 som har fått dose 1, og 28 som har fått dose 2. Antall fullvaksinerte er nå 663.

Uke 24:
Det satt 102 doser – 57 dose 1 og 45 dose 2.
Da er 635 personer i Hemsedal fullvaksinert og innkallingen er kommet til 56 år

Uke 23: 

Onsdag 9. juni ble det satt 108 doser, 68 dose 2 og 40 dose 1. 

Vi har nå 589 fullvaksinerte i Hemsedal.  Det kalles nå inn de som er i slutten av 50 åra, født 60- 63 . 

Det er totalt satt ca 1300 doser totalt 

Uke 22:

Denne uken er det 186 personer som får vaksine i Hemsedal og dermed er 521 hemsedøler fullvaksinert. De som får dose 1 denne uken er mellom 64 og 60 år. Uke 23 får vi 108 doser som skal fordeles på dose 1 og 2.
Er det noen over 60 år som bor i Hemsedal og ikke er kontaktet av vaksinekontoret, ber vi dere ta kontakt på nr 940 28 942. Det er dessverre ikke alle vi har kontaktopplysninger på.

Hvem får tilbud om vaksine

Alle innbyggere i Hemsedal over 18 år vil få tilbud om korona vaksine. Da det er mangel på vaksiner er det gjort sentrale prioriteringen på hvem som skal få vaksine først. 

Når det er din tur til å tilbys vaksine blir du ringt etter. Det er viktig at du svarer på denne telefonen eller ringer tilbake så fort du har mulighet til det ved et ubesvart anrop. Vaksinen er gratis og du trenger ikke oppgi noe betalingsinformasjon eller annen sensitiv informasjon. 

Hemsedal mottar Pfizer sin vaksine Comirnaty. Vi får beskjed fra folkehelseinstituttet rundt to uker før levering om antall doser vi får i den aktuelle uken. I denne perioden frem til leveranse ringer vi til de som får tilbud om vaksine. Vi følger nasjonale prioriteringer på hvem som skal tilbys vaksine først. Dette er prioriteringen vi følger samt at kritisk helsepersonell har fått tilbud om vaksine. 

1. Beboere i sykehjem 
2. Alder 85 år og eldre
3. Alder 75-84 år 
4. Alder 65-74 år 
og samtidig personer mellom 18¤ og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp 
5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander   
6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander 
7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander 
8. Alder 55-64 år 
9. Alder 45-54 år 
10. Alder 18-24 år og 40-44 år
11. Alder 25-39 år
Har du fastlege et annet sted enn Hemsedal og er i en risikogruppe må fastlegen i denne kommunen sende navnet ditt og hvilke prioritert gruppe du tilhører til Hemsedal kommune merk vaksinekoordinator Gunhild Hustad.
Vi følger lister skrevet ut fra folkeregisteret. Det kan være innbyggere som bor i Hemsedal som vi ikke har på listen vår. Dersom du tenker at det bør være din tur for vaksinering kan du ringe vaksinetelefonen.
 

Hvordan skjer vaksineringen

Når du har fått tildelt time vil du få beskjed om hvor og når du skal møte opp. De fleste vaksinene vil bli satt på Hemsedal helsestasjon. Det er viktig å møte presist og si ifra om du ikke kan benytte deg av timen. Vaksinasjonen er gratis.
Vaksinen settes med en sprøyte i overarmen så det kan være lurt å ha på seg en t skjorte/singlet innerst, genser og jakke utenpå og vanlig yttertøy for årstiden over. Du må vente 20 minutter under observasjon etter vaksineringen. Vaksinen skal gis to ganger med noen ukers mellomrom. Du får tildelt ny time når du får første dosen.

Hvor godt virker vaksinen

Vaksinen beskytter mot koronasykdommen covid 19. De fleste får god beskyttelse mot korona sykdommen innen 1 uke etter andre dose. Selv om man er vaksinert må man følge smittevern reglene en stund til.
Bivirkninger:
• Vanlige bivirkninger er:
• Vondt på stikkstedet
• Trøtthet
• Hodepine
• Vondt i kroppen
• Frysninger og feber
Disse bivirkningene er ubehagelig, men går over etter få dager.
Om du ønsker mer informasjon se folkehelseinstituttet sine hjemmesider.