Frivillighet - Nyby

Hemsedal kommune startet i februar med organisering av frivillighet gjennom appen NYBY. I forbindelse med Covid-19 coronaviruset kan store deler av befolkningen komme i hjemmeisolasjon eller hjemmekarantene. Helsedirektoratet oppfordrer kommuner til å organisere frivilligheten og hvilke oppgaver de kan påta seg

Kommunen er avhengige av frivillghet

I forbindelse med Covid-19 coronaviruset kan store deler av befolkningen komme i hjemmeisolasjon eller hjemmekarantene. Helsedirektoratet oppfordrer kommuner til å organisere frivilligheten og hvilke oppgaver de kan påta seg. Personer i hjemmeisolasjon eller hjemmekarantene vil være helt avhengige av frivillige personer som kan bevege seg fritt.

I tillegg vil det være nødvendig for personer i risikogrupper å få hjelp.

Vi oppfordrer alle innbyggere i Hemsedal til å registrere seg under «Innbyggere i Hemsedal».

Her kan du be om hjelp og gi hjelpe. Det legges ut enkeltoppdrag, dvs man binder seg kun til det ene oppdraget man selv velger. Alle som legger seg inn må bruke eget mobilnummer og er derfor sporbare.

Når du er medlem av «Innbyggere i Hemsedal» kan du velge for eksempel gå inn på «Bestill matvarer» så vil en Extra, Kiwi eller Spar kontakte deg i appen.
Har du ikke en smarttelefon så kan heimetenesten hjelpe deg.

Eks oppgaver til frivillige under «Innbyggere i Hemsedal»

• Innkjøp/distribusjon av mat
  • Innkjøp/distribusjon av legemidler (legemidler kan bestilles på apoteket i Hemsedal på
  • appen Ditt Apotek eller på www.vitusapotek.no.)
  • Tømme søppel
  • Transport av varer og personell
  • Psykososial oppfølging ved f.eks. jevnlig telefonisk kontakt eller via relevante sosiale medier