Kontakt oss Ledige stillingar Mi side

Kulturprisen 2022

Tor Grøthe har i dag fått tildelt Hemsedal kommune sin kulturpris. Dette skjedde under 17.mai-arrangementet i Trøymshallen.  

Det var et enstemmig Hovedutvalg for Livsløp som vedtok at Grøthe skulle tildeles årets pris.I sin tale ga leder for utvalget, Janne Brøndbo, følgende begrunnelse:

Kulturprisen 2022, Tor Grøthe.jpg

Årets vinner har også tidligere fått en pris – i 2006 fikk han Bygdeutviklingsprisen i Buskerud, og har siden da fortsatt å utvikle livsverket sitt.  

Årets vinner er svært opptatt av å ta vare på Hemsedal sin historie, på Hemsedal sitt særpreg, på Hemsedal sin identitet, på hemsedalsnaturen, hvor han er spesielt opptatt av elva vår Hemsila.  

Han har bygd opp gårdstunet sitt ved å flytte og ta godt vare på gamle bygninger, han er opptatt av gamle møbler og antikviteter fra Hallingdal og har innreda husene med det, og han deler denne unike samlingen av Hemsedalshistorie med hele verden. For ikke bare er han en kulturinstitusjon gjennom å ta vare på historien, men han brenner også for å ta vare på livet i elva vår, og får av mange æren for at Hemsila er en av de beste fiskeelvene i Norden, og han bruker gården som oser av historie som base for å ta imot fisketurister fra fjern og nær. Han har skapt noe helt unikt, som veldig mange har fått gleden av å oppleve opp gjennom årene.  

Årets vinner har på en svært god måte lykkes i å ta vare på viktige deler av hemsedalskulturen.

Sist endret: 17.05.2022