Hemsedal kommune endrer måte å sende faktura på

Digitalisering av utgående faktura til kunder

Hvilke konsekvenser har dette for deg?
Den nye løsningen innebærer at all faktura blir forsøkt sendt digitalt, som e-Faktura, som Vippsfaktura, via digital postkasse (Digipost eller e-Boks) eller som vedlegg i en e-post. Hvis dette ikke er mulig blir fakturaen levert som papirfaktura i postkassen din.

Brevgiro
De nye fakturaene kan ikke benyttes for betaling via brevgiro.
Betaler du via brevgiro, må du benytte en tom bankgiroblankett, fylle ut nødvendig informasjon som du finner på den tilsendte fakturaen og deretter benytte den ferdig utfylte bankgiroblanketten til betaling via brevgiro. Slike tomme bankgiroblanketter kan du få i din lokale bank.

Faktura via Vipps

For deg, som har mottatt faktura på papir tidligere. Nå kan du motta fakturaen, som Vippsfaktura.
Dette forutsetter at du benytter Vipps og at du har aktivert tjenesten Vipps faktura.

Faktura i Digipost / e-Boks

For deg, som har mottatt faktura på papir tidligere. Nå vil du kunne motta fakturaen som digital post i Digipost- eller e-Bokspostkassen din.
Dette forutsetter selvsagt at du allerede har en digital postkasse (Digipost eller e-Boks) og at du ikke har reservert deg mot mottak av digital post fra det offentlige.

Faktura som vedlegg i e-post

For deg, som har mottatt faktura på papir tidligere. Nå vil du kunne få faktura som vedlegg i en e-post fra Hemsedal kommune.
Dette forutsetter at du er registrert med en gyldig e-postadresse i Hemsedal kommune sitt kunderegister. Dersom du ikke er registrert send en e-post til postmottak@hemsedal.kommune.no .

E-faktura

E-faktura / avtalegiro avtales med din bank.
Hvis du allerede har en avtalegiro eller e-faktura-avtale, vil du fortsette å motta faktura som avtalegiro eller e-faktura.

Avtalegiro
= kun automatisk trekk fra bankkonto.
E-faktura = faktura vises i nettbanken, men må godkjennes manuelt i nettbanken.
Avtalegiro + e-faktura = automatisk trekk + faktura vises i nettbanken.

Er det ikke mulig å sende fakturaene digitalt, blir fakturaen sendt på papir.

Dersom du ønsker å se kopi av fakturaene dine eller søke om betalingsutsettelse, kan du gå inn på www.hemsedal.kommune.no «Mi side» (midt på, øverst på siden).
Logg deg inn på «mine fakturaer».

Her kan du se video som forklarer digital faktura for deg:

For firmaer:

De som pr i dag kan motta EHF-faktura vil ikke merke noen endringer.

Dersom dere har aktivert «ja takk alle» eller «automatisk e-faktura» i nettbanken vil dere få den som e-faktura.

De som fra før får regning i posten vil fortsatt få det, men det vil da ikke være giroblankett på denne.