Kontakt oss Ledige stillingar Mi side

Den smarte fjellbygda -  Trøym?

Den smarte fjellbygda Trøym?

Hemsedal kommune jobber nå med å utvikle og utvide Trøym sentrum. Vi ønsker å skape et trivelig sentrum som knytter sammen folk, natur, handel og opplevelser.

Derfor ønsker vi å snakke med innbyggere i Hemsedal om hva dere tenker om sentrum i dag, og ikke minst, hva dere ønsker at sentrum skal være i fremtiden!

Vi lurer på:
Hva er Hemsedal for deg?
Hva forbinder du med sentrum i Hemsedal?
Hva slags bygde omgivelser forbinder du med Hemsedal? Hvordan er det å komme seg rundt? Hvordan vil du at fremtidens sentrum i Hemsedal skal være?

I ukene fremover vil vi gjøre ulike aktiviteter for å samle inn ulike innspill og tanker fra helårs-hemsedøler, helge-hemsedøler og av-og-tilhemsedøler.
I løpet av hele perioden kan du komme med dine innspill på livisentrum.no

Et ungt team med arkitekter og designere (Travers og Etyde) bistår kommunen i prosessen. De kommer på besøk til Hemsedal 5.-7. september. Da blir det alt fra arbeidsverksteder til uformelle gateintervjuer.

Vi oppfordrer alle til å komme på felles arbeidsverksted på biblioteket tirsdag 6.9. kl fra kl. 19:00-20:00. Det blir kaffe, boller og brus!

Lørdag 10.9. får vi hjelp fra masterstudentene ved AHO i Oslo (Arkitekt og designhøyskolen). Disse skal ha en interaktiv utstilling på Høstmarkedet for å dele ideer om hvordan vi sammen kan skape fremtidens bærekraftige Hemsedal. Studentene vil også veilede aktiviteter på Tuv og Ulsåk.

Senere i høst vil vi temaet utvikle skisser av ulike muligheter og tiltak, og vil invitere på ny til en ny runde med innspill.

Vi håper akkurat du vil være med på å påvirke utviklingen av Trøym!

Prosessen er en del av det pågående stedsutviklingsprosjektet «Smart fjellbygd Trøym» som ble forankret i kommunestyret 3.11.2021. (K-Sak 90/2021). Prosjektet er todelt der stedsutviklingsprosessen er først del. Ny reguleringsprosess av området del 2 vil bli satt i gang i side del av fase 1.

Sist endret: 28.09.2022