Hemsedal kommune

  Natur, kultur og livskvalitet

  Kontrast   English   Kart   Nettstadkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Studietur for fjellbønder

Satsinga "Fjellandbruket» har gleda av å invitera fjellbønder i Telemark og Buskerud til: Studietur i Hol og Ål i Buskerud 29.8 - 30.8.2016.

Fylkesmannen og satsinga "Fjellandbruket" ønsker å samle fjellbønder som vil satse på landbruk i fjellregionen, - enten de har drevet gården en stund, nylig har overtatt eller de er i en overtakelsesfase.  Fjellbønder i alle aldersgrupper er velkomne til å melde seg på, men hvis det blir for få plasser vil de yngre få fortrinnsrett.

Hensikten med turen er å gi inspirasjon til å utvikle fjellgården med utgangspunkt i hele gårdens ressurser. Målet er også å knytte nettverk fjellbønder imellom.

Vi vil besøke gårdsbruk som driver med husdyr, som geiter, ammekyr, melkekyr og sau, og fjellgårder som utnytter ressursene i fjellet, bl.a gjennom støling og videreforedling av melk, kjøtt og fisk.

Program_Studietur fjellandbruk

Oversiktskart Studietur i fjellandbruket 2016

«Fjellandbruk» i Telemark og Buskerud er en treårig satsing med midler fra Landbruks- og matdepartementet i årene 2014-2016,  http://www.fjellandbruket.no/

Satsingen gjelder bønder i følgende kommuner:
• Hemsedal, Ål, Hol, Gol, Nes, Nore og Uvdal, Flå og Rollag i Buskerud.
• Vinje, Tinn, Hjartdal, Seljord, Tokke og Fyresdal i Telemark.

Studieturen er subsidiert fra «Fjellandbruket», og deltakeravgiften (egenandelen) er kr. 900 for overnatting i 2-mannsrom og kr. 600 pr. person i flersengsrom. Overnattingen skjer på Iungsdalshytta, som er en  av DNT sine turisthytter. Hytta har sju stk. 2-sengs-rom,  fire stk. 4-sengs-rom, to stk. 6-sengs-rom  og en sovesal med plass til 12 personer. https://iungsdalshytta.dnt.no/

Påmeldingsfrist er 10. juli. 

Påmeldingen er bindende. Når påmeldingene er registrert ved fristens utløp,  blir det sendt ut faktura.

Se vedlagte program for studieturen. Påmelding skjer elektronisk, se link: https://www.fylkesmannen.no/Buskerud/Kurs-og-konferansekalender/Bli-med-pa-studietur-i-fjellandbruk-i-august-2016/

Vi håper mange fjellbønder melder seg på studieturen og ønsker hjertelig velkommen!

På vegne av satsingen i fjellandbruket Telemark og Buskerud  håper vi mange fjellbønder melder seg på studieturen og ønsker hjertelig velkommen!

Dersom du har spørsmål til turen, vennligst ta kontakt med

Marit Thorsrud Nerol – Ål kommune Marit-Torsrud.Nerol@aal.kommune.no – telefon 32085083/41512855 eller Astrid Aass, Fylkesmannen i Buskerud fmbuaaa@fylkesmannen.no – telefon 32266701/97732840.