Hemsedal Statlige Mottak - info om hendelse

Hemsedal Statlige Mottak vart natt til onsdag råka av brann. Taktisk etterforskning pågår.

Hemsedal Statlige Mottak vart natt til onsdag råka av brann.

Politiet har avhørt mange personar, men er fortsatt interessert hvis det er noen som har vært ved stedet rundt branntidspunktet, og som har opplysninger som kan være til hjelp.

Politiet ber vitner om å melde seg på telefon: 02800 (operasjonssentralen)

Ein del av bygget vart totalskada, men pga ein brannvegg vart resten av mottaket skjerma frå brannen, mellom anna bo-areal og hovedkjøkken. Evakuering av beboere og tilsette har vært vellykka, og alle er innkvartert i midlertidige lokaler andre stader i Hemsedal Kommune.

Situasjonen vart håndtert rolig av både beboere, ansatte og nødetater. Slik Hemsedal Kommune ser det har alt fungert optimalt i alle ledd. Det viktige no er å ta hånd om bebuarar og andre involverte og dei har no fått tilbod om oppfølgning av kriseteamet ved Hemsedal Kommune.

Brannvesen og politi har per nå ingen formening om korleis brannen starta, og staden vert rekna som åssted og etterforska av politiet.

Hemsedal statlige mottak vart oppretta i 2009 og drives av VAM AS. Mottaket er godt etablert i Hemsedal Kommune. Det har ikkje vore nokre store hendingar ved mottaket tidlegare. Hemsedal Statlige Mottak har tidlegare vore hotell med over 90 års historie som overnattingssted.

Leiar ved Hemsedal Statlige Mottak, Gry Herland, takker for alle henvendelser som har komt den siste tida. Hemsedal Statlige Mottak nyttar facebook for å melde fra om eventuelle behov dei har (klær, sko, sengetøy osv).